Jednalo se již o dvaačtyřicáté setkání partnerských měst Jičína a Altenburgu. Již tradičně se začalo v pátek. Ještě před prvním přátelským utkáním vzali jičínští kuželkáři své kamarády do nově otevřené hvězdárny a poté se již odehrálo tradičně první utkání. Po velké bitvě zvítězili domácí hráči, když nejlepšími byli z domácích Jaroslav Soukup s 572 shozenými kuželkami, u hostujících byl nejlepším hráčem Andreas Kurze s 563 shozenými kuželkami.
Sobota byla věnována tradičně volnému dnu – skupina tentokrát vyrazila na výlet do Turnova. Zde si prošla muzeum Českého ráje, kde se zároveň konaly řemeslné trhy. Při návratu se výprava stavila na oběd v pivovaru v Rohozci a večer byl tradičně věnován posezení při hudbě, tradičně v restauraci „U Jindry" v Železnici.

V neděli se uskutečnil druhý duel. Na některých hráčích byla znát již únava z předcházejících dvou dnů.

Nejlepším hráčem se v jičínských řadách stal Petr Kolář a u hostujících byl opět nejlepším hráčem Andreas Kurze s 556 shozenými kuželkami. Poté se uskutečnilo vyhlášení nejlepších a nejhorších a posezení s přáteli z Altenburgu. V pondělí proběhly tradiční nákupy a odjezd přátel zpět do Altenburgu, kam jsou jičínští kuželkáři srdečně další rok zváni.

KUŽELKÁŘI Jičína (v červeném) s kolegy z partnerského německého města Altenburg.Zdroj: Archiv

(jk)