V sobotu se na turnovském tatami představili žáčci v kategoriích do 9 a 11 let, v neděli pak mladší žáci do 13 a starší žáci do 15 let. V kategorii do 11 let se mezi nejmladšími nadějemi představilo i pět jičínských judistů. Nejvíce se dařilo Janu Egrtovi v kategorii do 34 kg, který ve všech svých utkáních zvítězil a zaslouženě získal zlatou medaili.

Stříbrné medaile vybojovali v kategoriích do 38,2 a 36,4 kg Darina Jirásková a Matěj Dolanský. Bronzovou medaili získal Miroslav Kratochvíl v kategorii do 38,4 kg. V kategorii do 31,2 kg se Zuzana Jelínková neumístila.

V neděli se o cenné kovy utkalo šest jičínských mladších žáků. Nejvíce se dařilo v kategorii do 42 kg Vojtovi Ježkovi, který ve všech utkáních zvítězil a zaslouženě získal zlatou medaili. Ve stejné hmotnostní kategorii skončil Kryštof Neuwirth na 7. místě. Stříbrnou medaili získal v kategorii do 34 kg Štěpán Lánský, bronzové medaile přidali Kateřina Kratochvílová do 48 kg a Matek Jelínek do 30 kg. V kategorii do 38 kg skončil František Ptáček hned v úvodním kole a do dalších bojů již nezasáhl.

Pro Vojtu Ježka, Kateřinu Kratochvílovou a Františka Ptáčka to byla „generálka“ na přebor České republiky mladších žáků, který se uskuteční o víkendu v Mladé Boleslavi. Tento trojlístek doplní v sobotu ještě Tomáš Ort a v neděli pak František Egrt na přeboru ČR st. žáků. Všichni jmenovaní si vybojovali právo účasti na přeboru ČR v seriálu Českého poháru a na základě výsledků krajského přeboru.   (ml)

Střelec Tomáš Nýdrle v redakci Jičínského deníku před odjezdem na závody do Itálie.
Nýdrle potvrdil příslušnost k absolutní špičce