Do turnaje se zaregistrovalo dvaatřicet hráčů, když chyběli jen hráči z jižních Čech a z Moravy. Jičínským se tradičně na tomto městském turnaji daří, poněvadž délka odpalů nemusí být nijak závratná a lesoparková část velmi připomíná tréninkové prostory v Jičíně. Naše šestice také chtěla vrátit Jičín zpět na stříbrnou pozici mezi kluby. Po základní části hrané na deset jamek se na čele objevila hned dvojice jičínských hráčů – Milan Raulím a Míra Jedlička s 29 údery a třemi ranami náskoku.

Atmosféra při obědě byla v jičínském táboře sice napjatá, ale zároveň i veselá, neboť finále (16 hráčů) měl jasné i Petr Čeřen (34). Po rozstřelu se k němu přiřadil i Vráťa Jedlička (39), přičemž jeho rozstřelový rozlet odnesla bohužel i jičínská Míla Petrová. Počty ale byly jasné, ze čtyř hráčů postupoval jen vítěz. M. Petrová ale nenaříkala a těšila se na vyhlašování nejlepších, když ji čekala cena za druhé místo mezi ženami.

Vzdálenosti u finálových třech jamek pořadatelé protáhli a místní lesopark byl málem pro jičínské barvy osudný. M. Jedlička ihned zapsal 5, M. Raulím dokonce 6, klasický golfista O. Novotný z Prahy zabodoval překrásnou dvojkou a bylo rázem po náskoku. Další finálovka nic nerozhodla. Jičínští se uklidnili a připravili se na nebezpečnou závěrečnou do pískoviště. Asi stometrový odpal přes stromy za horizont měl vykonat své.

Nečekané zapykání O. Novotného přišlo Jičínským vhod a bylo jasné, že Jičín bude triumfovat. M. Raulím věděl, že mírně na kolegu ztrácí, a tak zariskoval, ale zapsal 5. M. Jedlička už při odpalu nasadil jako jediný vlevo přes domek s tím, že pak už nic nebude bránit v útoku na jamku.

Útok vyšel stoprocentně, dohrávka s vědomím náskoku už byla vítěznou povinností. Po třech druhých místech se jičínský hráč dočkal modrého skvostu. Novotný se nakonec probojoval až k jamce a dal 7. A přestože se dostal téměř k maximu, nakonec se dostal až do rozstřelu o bronz. Tam se utkal s fenoménem poslední doby J. Václavkem z Dobrušky. Ten se dostal do problémů, ale krásnou trojkou z deseti metrů dostal soupeře pod tlak. Ten ale odolal a dvojka znamenala bronz.

Pořadí: 1. M. Jedlička 40 (29+11), 2. M. Raulím 43 (29+14), 3. Novotný Akce WC Praha 45 (32+13), dělené 6. P. Čeřen 47 (34+13), 15. V. Jedlička 54 (39+15).

Petr Berný neměl vůbec štěstí mezi stromy a do finále se nedostal. Kategorii klubů vůbec poprvé v letošní sezóně ovládli jičínští hráči.

(gmj)