Tady se z jičínských zástupců představili v kategorii Junior Buggy Filip Hartman a Jakub Novotný. Novotný bral body za pátou příčku, Hartman za osmou. V divizi Touring Autocross pak loňský mistr Evropy Václav Fejfar, který bere tuto sezónu jako testovací vzhledem ke zcela nově postavenému vozu: „V Maďarsku jsme vyhráli trénink, auto už docela dobře odjíždělo od startu a ze zatáček, tedy další posun. Bohužel na konci druhé jízdy došlo k poškození dílu, který jsme neměli náhradní a byli jsme nuceni ze závodů odstoupit.“

Fejfar tak byl klasifikován jako osmý, když stupně vítězů obsadili Fučík, Samohýl a Výborný. Celkově mu patří šestá příčka.

Dařilo se českým zástupcům v Buggy 1600. Za vítězným Nikodémem dojel druhý Vaněk a sedmý Nosálek. V Super Buggy se nejvíce dařilo Grencisovi, Stubbemu a Hinnenkampovi. Výborné čtvrté místo si vyjel David Horák a páté Vladislav Štětina. Mistrovství Evropy bude v září zakončeno závody v Maggioře a v Saint Igny.

Několik posádek z Jičínska se představilo na nejprestižnější české soutěži Barum rally v okolí Zlína. Mezi soudobými vozy se dařilo posádce ze Staňkovy Lhoty ve složení Luboš Picek Jiří Kunst ml.. Ti s vozem Škoda Fabia obsadili po absolvování patnácti náročných rychlostních zkoušek jedenasedmdesáté místo, ale především vyhráli třídu 7. Čtvrtí zde byli Ciller s Buchou rovněž s fábií.

V Rally Star odstartovali Jindřich Štolfa se Zdeňkem Hawlem ve voze Škoda 130 L. Ve výsledkové listině stále stoupali pořadím výše, až se zastavili na výborné desáté příčce absolutně mezinárodní soutěže, v celkovém pořadí mistrovství ČR historických vozů jim patří dokonce sedmá pozice. Ve své třídě získali čtvrtou pozici.

(pv)