Na vrcholné světové akci nebude chybět ani hořický Jiří Hindr, jenž bude svoji zemi reprezentovat na Paralympiádě v jízdě na tricyklu.

Pavel Petřikov se zúčastnil již olympijských her v Pekingu v roce 2008, v témže roce pak na turnaji mistrovství Evropy do 23 let vybojoval zlatou medaili. Před čtyřmi roky mu účast v Londýně těsně unikla, o to větší motivaci uspět tak bude mít právě v Riu. Petřikov je členem Judo Clubu Hradec Králové, kde jej trénuje jeho otec Pavel Petřikov starší, bývalý československý reprezentant v judu. Pokud tedy na olympiádě budete fandit českým sportovcům, držte palce i tomuto hořickému rodákovi!

Česká výprava judistů odletěla na místo konání olympijských her již včera. A Pavel Petřikov zamířil do Ria s jasným cílem – úspěšně se rozloučit. Pro rodáka z Hořic totiž zřejmě půjde o poslední hry.

„Pravděpodobně to je moje poslední olympiáda. Bylo by pěkné být do sedmého místa, ale když se to povede, tak si člověk říká, že mohl být ještě výše. Uvidíme. Nejsem asi v pozici, kdy bych pravidelně vozil medaile a opakovaně porážel světové judisty. Ale doufám, že se to na olympiádě povede," uvedl Petřikov.