Trať je zde rovinatá a rychlá. Převzato bylo více jak sto deset jezdců, vedle čtyř evropských kategorií i jedna pro domácí, „plechová auta". A domácí jezdci se výrazně prosadili zejména v kategoriích Super Buggy a Buggy 1600, kde se do finále B a A dostali i francouzští závodníci startující v ME pouze sporadicky. Naopak méně se po skvěle zvládnuté Pace dařilo českým zástupcům.

V Junior buggy, kde startují převážně čeští zástupci, sice vyhrál Petr Nikodém a Václav Tříska byl třetí. Výraznějšího úspěchu jsme se ale nedočkali v kdysi z českého pohledu slavné Buggy 1600. Nejlepší byl devátý Marek Sekanina. Také v Super Buggy to medailemi necinklo a hodně překvapivě vyhrál z těžké novopacké havárie procitnuvší Wiely Albers. Ladislav Hanák byl čtvrtý a Jakub Kubíček osmý. Do dvacítky se pak už vešel jen třináctý Roman Keřka.

ME v autokrosu.

Více radosti českým barvám pak přinesla divize Touring Autocross, kde sice letos počtvrté zvítězil Tamás Kárai a pozvolna kráčí k obhájení titulu, ale hned za ním projel cílem Václav Fejfar. V silně rozbláceném finále to navíc nedalo. Ten určitě boj o titul ještě nevzdává, ale bude to mít ve zbývajících čtyřech závodech velice těžké.

V současnosti jej dělí od maďarského závodníka 21 bodů. Třetí ve Francii i celkově je Miroslav Neumann. O vývoji v této divizi napoví již následující závod v Italské Maggioře, kde je přihlášeno rekordních pětadvacet jezdců.  Pavel Vydra