Fantastický výkon předvedl jičínský rodák a zkušený jezdec už v silničním závodě na patnáct kilometrů. V konkurenci čtyřiceti cyklistů ovládal od počátku v tříčlenné skupince první hodnocený úsek z Velké Bíteše do Osové Bítýšky a nakonec vyhrál.

Po krátké přestávce pokračovali jezdci dalším kláním na trase Vlkov – Velká Bíteš. Také zde nechal Tonda všechny soupeře za sebou a po druhém etapovém triumfu celkově zvítězil, a stal se tak mistrem republiky v patnáctikilometrovém závodě. Odpoledne se pak jezdci na svých vzácných strojích opět postavili na start, tentokrát závodu na jednu míli.

Okruh byl sice z technických důvodů zkrácen, ale ani to nebránilo Jedličkovi ve zdárném útoku na další zlato. Nejenže vyhrál, ale dokázal zároveň pokořit dosavadní traťový rekord bítešského okruhu a v novém čase jedna minuta jedenáct vteřin při průměrné rychlosti 36,1 km/hod – což je na kole vyrobeném v roce 1938 úctyhodné – dosáhl druhého republikového prvenství.

Tento dvojnásobný absolutní úspěch tohoto cyklistu podpořil i v jeho momentální náročné přípravě na pokus o překonání českého rekordu na vzdálenost 160 km (100 mil), přičemž je nutné trať zvládnout rychleji než za 6 hodin a 20 minut. ⋌(aj)