Celková škoda byla vyčíslena na téměř 700 tisíc korun. Na jedné z nehod se podílel alkohol a v devíti případech šlo o srážku se zvěří.

K jedné z nehod došlo v neděli odpoledne na Prachově. Čtyřicetiletý cyklista, který jel směrem na Holín, nezvládl v levotočivé zatáčce řízení, přejel do protisměru, kde upadl na zem. A nebylo se co divit. Byl totiž opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 1,27 promile alkoholu. Muž byl následně s lehkým zraněním převezen do jičínské nemocnice.

Nákladák blokoval pětatřicítku

Hořičtí profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v pondělí po 14. hodině při dopravní nehodě nákladního automobilu, která se stala na silnici I/35 v Hořicích. Řidič zůstal ve vozidle zaklíněný a hasiči jej museli oknem vyprostit ven. Poté asistovali zdravotnické záchranné službě při jeho ošetření. Sanita zraněného muže odvezla do nemocnice. Došlo k úniku přibližně 20 litrů nafty na komunikaci. Po 16. hodině se na místo dostavila odtahová služba a jednotky pomohly s naložením náklaďáku na odtah. Hasiči douklidili vozovku a krátce před 17. hodinou zásah ukončili.