"Vozidlo značky Škoda Octavia přijíždějící po hlavní silnici směrem od Hořic narazilo do boku vozidla Peugeot, které přijíždělo z vedlejší silnice," popsal nehodu Ondřej Sezima z HZS Královéhradeckého kraje.

Z hasičů byl mezi prvními na místě velitel požární stanice Hořice, který shodou okolností místem projížděl. Neprodleně oznámil událost na krajské operační a informační středisko hasičů a zapojil se do řešení následků nehody. Během následujících chvil se na místo sjeli profesionální hasiči a JSDH Hořice a ČEPRO Cerekvice.

"Při nehodě bylo zraněno všech pět účastníků nehody - čtyři ženy a muž. Hasiči vyprostili osoby z vraků vozidel a poskytli jim předlékařské ošetření. Vážně zraněnou řidičku z jednoho vozidla transportoval vrtulník letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, další zraněné z místa odvezly vozy zdravotnické záchranné služby," uvedl Sezima.

Hasiči následně zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a pomohli s naložením jednoho z automobilů na vozidlo odtahové služby. Silnice byla v místě nehody až do večerních hodin částečně uzavřena.