Nehoda se stala kolem 22.30 hodin u odbočky na obec Radim. „Osmapadesátiletý řidič osobního vozu Mercedes, jedoucí ve směru od Nové Paky, se zřejmě při předjíždění, potom co přejel do protisměru, čelně střetl s protijedoucím autobusem," informoval policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Řidič mercedesu a jeho šestatřicetiletý spolujezdec utrpěli těžká zranění. Záchranáři zjistili, že řidič má kromě jiného vážně poraněný hrudník a nohy, spolujezdec utrpěl úraz pánve a nohou. Zdravotníci oba převezli do traumacentra Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

„V průběhu jízdy se zdravotní stav staršího muže zhoršil natolik, že musel být posádkou resuscitován. V kritickém stavu byl následně předán do rukou zdravotníků traumacentra," uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Řidiče se i přes snahu lékařů nepodařilo zachránit, v noci v nemocnici zemřel.
V autobuse, s nímž se mercedes srazil, cestovalo patnáct lidí. Kromě jedné ženy vyvázli bez zranění. Devětapadesátiletá cestující utrpěla lehké zranění obličeje, které jí ošetřili zdravotníci v Jičínské nemocnici.

Příčinu nehody vyšetřují jičínští policisté. „Dechová zkouška u řidiče autobusu měla negativní výsledek, u řidiče osobního auta nebylo na místě požití alkoholu prokázáno ani vyloučeno z důvodu jeho těžkého zranění," sdělil Jan Čížkovský.

Škoda na osobním vozidle je odhadována na sto tisíc korun a na autobuse činí asi 50 tisíc korun. 

V září na silnicích zahynuli už čtyři lidé
U obce Řídký na Svitavsku se 10. září kolem poledne srazila dodávka s nákladním automobilem. Řidič dodávkového vozu na místě zemřel.
O dva dny později u Třemošnice na Chrudimsku přišel o život cyklista po srážce s osobním autem.
Obětí další tragické dopravní nehody byl také cyklista. Třiapadesátiletý muž zahynul 16. září v noci v Červeném Kostelci. Podle policie zřejmě zavadil o přenosnou dopravní značku. Cyklista neměl na hlavě přilbu, která mohla následky úrazu zmírnit.
Řidič mercedesu zemřel u Úlibic, když se jeho auto srazilo s autobusem.