Při příjezdu hasičů na místo určení byl motocykl zaklíněný pod dodávkou a řidič ležel na chodníku. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření zraněného motorkáře a zároveň provedli zasypání uniklých provozních kapalin. Řidič ani spolujezdci z dodávky nebyli zraněni. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomocí zvedacích vaků nadzvedli dodávku a vyprostili motorku, kterou pomohli naložit do vozidla syna řidiče. Následně očistili vozovku od použitého sorbentu a vrátili se zpět na základnu.

Beze škody se obešel požár strniště u obce Nečas. Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna požár během půl hodiny lokalizovali.

Dvě osoby byly zraněny při nehodě osobního vozidla, ke které došlo kolem půl šesté večer na silnici č. II/326 u obce Bašnice. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic. Osobní auto skončilo na střeše na krajnici vozovky. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením a naložením dvou zraněných osob a zabezpečili havarovaný vůz proti požáru. Po odpojení autobaterie a zadokumentování události obrátili auto zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR. 

K další dopravní nehodě došlo před půl sedmou večer u obce Běchary. Při nehodě osobního vozidla utrpěla jedna osoba zranění. Ta byla ošetřena a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin.

Dobrovolní hasiči z Pecky a Miletína odstraňovali nebezpečný hmyz v ulici Komenského v Miletíně a v obci Pecka.

Pět jednotek hasičů bylo včera večer přivoláno k požáru motorové části lokomotivy na nádraží v Lázních Bělohrad. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 21:50 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic a Nové Paky, dále dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad a hasiči HZS podniků Správy železniční dopravní cesty Nymburk a Havlíčkův Brod. Při příjezdu profesionálních jednotek na místo byl požár již lokalizován místní jednotkou dobrovolných hasičů. Následně byl motorový prostor dohašen a zkontrolován. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Událost se obešla bez zranění.  HZS