Událost byla nahlášena na tísňovou linku královéhradecké záchranky v 18:12. Ke zraněnému do obce Brada - Rybníček byla ihned vyslána záchranářská posádka spolu s lékařkou z Jičína.

Z tísňové výzvy vyplynulo, že muž dýchá, nicméně je v hlubokém bezvědomí. Pracovníci operačního střediska proto volajícím radili s poskytováním první pomoci až do příjezdu záchranářů. Zdravotní stav zraněného muže si na místě vyžádal intenzivní péči. Zasahující lékařka musela muži zajistit dýchací cesty a následně jej zdravotníci napojili na přístrojové dýchání.

Po základním vyšetření bylo u muže diagnostikováno závažné poranění hlavy s podezřením na krvácení do mozku. Na pomoc byl proto operativně odkloněn také vrtulník LZS Kryštof 6, který se vracel z jiného zásahu.

Po příletu na místo záchranáři společně připravili muže k transportu a po provedení všech nezbytných léčebných úkonů jej transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ve vážném stavu byl zraněný předán do rukou zdravotníků traumacentra.  Ivo Novák, tiskový mluvčí ZZS KHK