„Náš problém ale není otázkou pouze posledních čtyř let, trvá již mnohem déle. Bydlím v Butovské č. 593 a naším problémem je dokončení příjezdové cesty. Dokončení stavby bytového domu č. 593/594 v Butovské ulici a následné stěhování nájemníku proběhlo na jaře 2004. Od té doby uplynulo více jak 10 let a stále nebyla dokončena příjezdová cesta k domu a dál k parkovišti, které se nachází ve vnitrobloku za domem.

Vzhledem k nedokončené příjezdové cestě stále nemá náš dům dokončenou fasádu a podezdívku. Již několik let se výbor Společenství vlastníků jednotek snaží, aby město konečně příjezdovou komunikaci dokončilo. Bohužel, zatím bez úspěchu. Situace už se stává neúnosnou. Současná provizorní štěrková cesta obtěžuje obyvatele domu č. 593/594 a sousedního domu č. 596 prašností a hlučností.

Výmoly a některé hodně hluboké, navíc ničí auta obyvatel našeho domu. Tito obyvatelé musí denně projíždět tímto „staveništěm" již více než 10 let – jedná se o obyvatele 32 bytů a to není zanedbatelné číslo. 22. dubna 2009 se na MěÚ Jičín konalo jednání o konečné podobě a úpravě vnitrobloku Nové Město Sever č.p. 578, 579, 587, 595, 593. Na tomto jednání bylo mj. oznámeno, že dokončení příjezdové komunikace a úprava vnitrobloku bude realizovaná po dokončení stavby sousedícího rohového domu (č.p. 596).

První obyvatelé se do tohoto nového domu stěhovali již na začátku prosince 2009. Bohužel se do dnešního dne stále nic nestalo. Jak můžete vidět, radnice pro nás za poslední ne 4 roky, ale za posledních 10 let neudělala nic. Své vyjádření zasílám místopředsedovi SVJ Butovská 593 a také vedení města Jičína a ptám se: Kdy bude příjezdová cesta dokončena ?"  Tereza Štieberová