Petr Heber před dvaceti lety oživil i Vodárenskou věž na hrázi rybníka Kníže, kde zřídil Galerii Na Hrázi s malou vinárničkou. Před časem se rozhodl objekt prodat. Našel se kupec, který stavbu kompletně zrekonstruoval a vytvořil z ní luxusní hotýlek pro dva. Interiér ale i nadále zdobí Heberovy kumštýřské práce.

Umělec nás ještě před dnešním slavnostním otevřením věže pozval na prohlídku. Přízemí a dvě další patra voní dřevem. „Téměř všechno bylo nahrazeno, nové jsou i podlahy, dřevěná schodiště a střecha," upozorňuje nás.

Stoupáme ze vstupní haly do prvního patra, které je vybaveno miniaturním obslužným pultem, stolem a pohodlnými koženými křesly. O patro výš objevujeme moderní koupelnu s toaletou. Třetí patro s pohodlnou bytelnou postelí slouží jako ložnice. Po obyčejném žebříku stoupáme k střešnímu oknu a dalekohledem pozorujeme Jičín.

A když se nabažíme výšek, pozve nás Petr Heber do sklepa, kde se skrývá malý bar s posezením. Objekt je kompletně vytápěn, takže ubytovat se tu můžete jak v létě, tak v zimě. Věž budete mít jen pro sebe.

„Jsem rád, že jsem našel kupce, který k rekonstrukci přistupoval s respektem a úctou. Interiér ohromí stylem a elegancí. Objekty jsou rozmístěny v každém podlaží a ozvláštňují interiér a vyvolávají pocity uvolnění a vzpomínek na dvacetiletou éru galerie. Tato památka láká do exkluzivního apartmánu především ty, kdo si chtějí užít idylicky odpočinek v této památkové budově.

Prostor je potřeba zabydlet a individualizovat tak, aby v něm objekty vytvářely příjemné a pohodové prostředí. Objekty mezi originální doplňky určitě patří," říká bývalý galerista P. Heber. Kvalitní a správné umístění objektů se tak často stává pro celkový výraz luxusního interiéru zcela dominantní a je nositelem jeho výjimečnosti.