Za hudebního doprovodu kapely Hořeňák, která měla své místo na vyzdobeném voze taženém koňmi, se průvod vydal na svoji skotačivou cestu.

Občerstvení cestou bylo vítané a přišlo k chuti jak maskám, tak i bohatému počtu návštěvníků, kteří přišli masky povzbudit. K zakousnutí nechyběly tradiční koblihy, záviny, chlebíčky, jitrnice, tlačenky a k pití něco ostřejšího. Masek bylo nepočítaně – medvěd, maškary, nápaditá zelenina, broučci, smrtka, princezny, bílý tygr, slepičí rodinka, dalmatýni, Béda Trávníček, zdravotnický personál.

Nakonec všichni prošli celnicí v Záhumení a rázem se ocitli v pohádce Tři veteráni, kde nechyběla krasavice Bosana i král a strom frňákovník. Zakončení průvodu bylo v hostinci U Krejčů. Večerem provázela kapela, která roztančila celý sál a v závěru na zúčastněné čekala bohatá tombola.

Zábava s maskami
Nedělní odpoledne patřilo našim nejmenším. Sál plný balónků v hostinci U Krejčů se brzy zaplnil nejrozmanitějšími maskami – sněhuláci, berušky, rytíři, Červené karkulky, princezny, víly, včelky, tygříci, medvídci, strážci zákonů, tanečnice… Všem dětem to náramně slušelo. Nechyběli ani dva dospěláci – klauni. Kdopak je poznal?

Celé odpoledne se tančilo, skotačilo, zpívalo a soutěžilo. Při mlsání ovocných pohárů se losovala tombola, při které každá maska vyhrává!
To jsme měli náročný víkend – legrace si užili malí i velcí. A kdo naše veselí nestihl, tak třeba za rok na viděnou. Budeme se těšit!
  Lenka Doležalová, Chodovice