Na jednotlivá představení bude dohlížet lektorská komise, složená z vysokoškolských učitelů, scénografů a divadelníků. Zasednou v ní Alexandr Gregar, Jaromír Vosecký a profesor František Laurin.

Radek Flégl, předseda rady Divadelního souboru Erben, zve například na představení Divadla Opatovice s názvem Dabing Street. Autorem je Petr Zelenka a režisérem Aleš Dvořák. Kus měl premiéru loni na konci listopadu, tudíž jde o velmi čerstvé dílo. Organizátor však varuje, že představení – jako jediné v programu přehlídky – není vhodné pro děti.

„Hořkosměšná hra o chlastu a dabingu. Ale také o komplikovaných mezilidských vztazích, rozpadu manželství, lásce, penězích a celebritách. A především o nás. O našich snech – a o realitě," stojí v propozicích. Toto představení se uskuteční v pátek od 15 hodin.
Ještě předtím od 11 hodin se můžete těšit na písničkovou pohádku Lesní příběh v podání DS Maska z České Skalice. V pátek od 19.30 se těšte na komedii Agentura Drahoušek v podání DS Klicpera z Chlumce nad Cidlinou.

V sobotu se také uskuteční tři představení: pohádka Neohrožený Mikeš, drama Muž pěti sester a komedie Slunce nad řekou. V neděli zhlédnete komedii Hrobka s vyhlídkou a festival zakončí dílo Larse von Triera Kdo je tady ředitel.