Pohádky
Premiéry:
Míček Flíček – 23.06.2013
Vílí poklad – 14.06.2014
Koláč štěstí – 21.06.2015
Pan Smraďoch –12.11.2015
Kašpárkovy čertoviny – 12.06.2016

Když se sál zaplnil do posledního místečka, zazněly první tóny hudby a pěvecký sbor ZUŠ Střezina z Hradce Králové pod vedením Jitky Přibylové zazpíval první píseň pohádky Kašpárkovy čertoviny, vypukl ohromný aplaus!

Děti hrály neskutečně úžasně a diváci se smáli a tleskali po každé písničce a během celé hry. Na závěr dostali všichni herci a zpěváci diplom a dáreček za své umělecké výkony. Děti (herci) předaly kytičky vedoucímu týmu DS Smajlík Ivaně Noskové, Janě Krchové a Tomáši Stuchlíkovi.

Potom přišly soutěžit dětičky z publika, které po svezení na pekelné klouzačce dostaly sladkou odměnu.

PRÁCE I PŘÍPRAVY
Stálo to hodně úsilí, plno času a energie, leckdo si neuvědomí, co všechno za tím je a jak se to dlouho připravuje. Všichni jsme ze sebe vydali maximum a bylo to hodně náročné, ale stálo to za to!

Velký dík patří nejen všem hercům, zpěvákům a všem dospělým aktérům, ale také panu kastelánovi Murdychovi za jeho ochotu a vstřícnost. Věřím, že jsme všichni zažili něco nezapomenutelného!

Bez nadšení a lidiček, kteří jsou ochotni nezištně pomáhat, by to ale opravdu nešlo.

Na pohádkách spolupracujeme s pěveckými sbory ZŠ TGM Lomnice nad Popelkou, ZŠ Pecka a ZUŠ Střezina Hradec Králové. Spolupracujeme s dramaturgem Josefem Pšeničkou, texty a hudbu pro nás skládají Eliška Palfreyman Nosková a Miroslav Pěnička.

V novém školním roce budeme přijímat nové herce, můžete se hlásit u Ivany Noskové tel.: 739519010, email: dsfrk@seznam.cz)
Vše o naší činnosti a aktivitách najdete na webu www.smajlikpecka.dsfrk.cz.

Dětský divadelní soubor SMAJLÍK založila Ivana Nosková v září 2012.
V současné době je v souboru 11 dětí a 3 dospělí.
Během školního roku nacvičuje vždy novou pohádku, která má před prázdninami premiéru. S pohádkami potom soubor hostuje po širokém okolí. Hraje pro školy a školky a na různých veřejných akcích, účastní se i mnoha dalších aktivit pro veřejnost.