Program začal ve 14 hodin a protože Slunce svítilo, lidé se během odpoledne začali pozvolna „trousit".

Pásmo otevřela kapela Trosky, poté vše pokračovalo například přes vystoupení sestav Berušky nebo Vomiště a vrcholem byl koncert Banjo Bandu Ivana Mládka. Příjemný den zakončila formace Mrakoplaš. Speciální taneční vystoupení si připravil Hořeňák.

„Jmenuje se to Country festival Pod Hůrou. Původně jsme mysleli, že se díky přídomku postupně vyzujeme z toho country. Nicméně jak všechny okolní festivaly upadaly, my se rozhodli, že si country podržíme," rozpovídal se organizátor Ladislav Stuchlík z Městského kulturního střediska. „Určitě chci poděkovat všem známým a přátelům, kteři prostě jen tak přišli a pomohli s přípravou akce," dodal.

Zatímco někteří návštěvníci se usadili do připravených židli, jiní si rovnou přinesli deku a pod stromy rozbalili piknik. Někdo zase dal přednost lavicím u kiosků. „Jednoznačně se mi zatím nejvíce líbily Trosky, byly nejlepší," zhodnotil okolo šesté hodiny odpolední Ladislav Mečíř. „Na tento festival chodívám pravidelně. Já jsem totiž místní. Ale přímo tady u stolku máme přespolní. Tamhle například sedí Pražáci, tam jsou zase Vidochováci. Je tu výborná parta."

Trosky měly úspěch
Zmíněná novopacká kapela evidentně udělala dojem. „Jsme tu od dvou hodin, kdy to vše začalo vystoupení Trosek. Moc se nám tu líbí, snad vydržíme do konce," řekla Jana Kriegelová. Petr Fol, který se usadil vedle ní na dece, k tomu doplnil: „Víte, my jsme na Trosky popravdě trochu ujetí. Je to naše mateřská krevní skupina z Nové Paky."

I pro ty, kteří country neholdují, byla připravena zábava. Akce se totiž zúčastnil i Tatraklub Semily, tudíž se přítomní mohli podívat na zhruba desítku nádherných starých strojů – veteránů.