Pohádkování začíná 9. září, kdy se po pětadvacáté vydá nepřeberné množství vodníků, víl, princezen, čertů, Rumcajsů, Karkulek, rytířů, čarodějů, aby v čele s patronem Pohádkového města Jiřím Lábusem převzali na Valdštejnově náměstí z rukou starosty Jičína klíč od města a tím převzali na pět dní symbolicky vládu nad městem.

Následné skotačení s Honzou Onderem a poté několik podvečerních pohádek vesele i příjemně festival odstartuje. Podtitul 25. ročníku festivalu JMP zní Ať žijí pohádky a právě letošní festival bude především oslavou pohádek! Organizátoři už finišují s přípravami a obracejí se i na veřejnost, neboť hledají brigádníky na placené pozice! S čím můžete při festivalu pomoci?

Tak například se stavbou – bouráním pódia, ostrahou k zátarasům, nedělním úklidem náměstí. Získáte tak nejen účast na zajímavém projektu, ale i referenci – potvrzení o praxi do životopisu a také volnou vstupenku na sobotní program (Olympic, ohňostroj a další). Pořadatelé hledají odpovědné a spolehlivé dobrovolníky s optimistickou a pohodovou povahou, chutí do práce a ochotou spolupracovat. Pořadatelům musí být k dipozici v termínu od 8. – 13. září.
V případě zájmu pište na dobrovolnik@pohadka.cz