Páteční večer nabídl šest hudebních vystoupení, kterými se nesly tóny rocku, funku, folku i reggae. „Letos se poprvé pro návštěvníky otevřely také některé prostory hradu a nově se určitá část doprovodného programu koná paralelně s produkcí na hlavním pódiu," popisuje jeden z pořadatelů Michal Kos. Rytířský sál nabídl jamsession historických nástrojů, v útrobách hradu vzniklo malé kino, u studny se odehrála autorská čtení. Celodenní sobotní program naservíroval pestrou paletu divadelních i hudebních vystoupení, na kterých se podíleli také umělci ze zahraničí. Přátelskou atmosféru podtrhovala spontánnost a nadšení dětí, které si festival užívaly stejně intenzivně jako dospělí. „Je úžasné pozorovat, jak tady roste nová generace. Poznávám tu lidi z minulých ročníků, kteří na jednou přijíždí s dětmi," říká návštěvnice Aneta Procházková.

„Výtěžek ze vstupného poputuje na výrobu zvonu do opravené kapličky, která se nachází na místním hřbitově. V předešlých letech se podařilo podpořit například hořický hospic, novopacký psí útulek nebo stacionář ve Rváčově," uvádí pořadatel.

Nechyběl lahodný čaj, káva z lokální pražírny, klasické občerstvení ani vegeguláš. Organizátoři měli pod palcem i zdánlivé maličkosti, jako zpětný výkup kelímků či ekologické nádobí na podávaná jídla. „Takový západ slunce nad podkrkonošským krajem uvidíte jen tady. A ještě k tomu hraje skvělá muzika," říká při pohledu na podvečerní scenérii Martin Boušek.