„Ano, je to tak, oslovili mě pracovníci Národního památkového ústavu, že by bylo hezké část mých prací vystavit v Zahradách pod Pražským hradem. Samozřejmě, taková nabídka se neodmítá," říká malířka, která by měla otevřít další pražskou výstavu vernisáží již prvního září. „Beru to jako velký dar a poctu," přiznává.

V Senátu představila dvanáct obrazů, které se z převážné části zrodily v letošním roce. Námětem obrazů, do kterých Pavlína vkládá sama sebe, je žena, její pocity, prožitky, láska …

„Je to téma, které se prolíná mým životem, a myslím, že se od něho nebudu nikdy odchylovat," zamýšlí se nad další tvorbou.

Pavlína Gardianová hodlá zůstat věrná i technice, to znamená oleji a akvarelům. „Snažím se malovat do hloubky a tvořím nejen štětcem, ale hlavně prsty a olejomalba mi k tomu dává prostor a tuto techniku umožňuje. Můžu svůj obraz doslova vymazlit. Obrazy, to jsou moje výpovědi, do kterých vkládám absolutně všechno, všechny své city," pootevírá před námi svoji tvůrčí tajnou komnatu.

„Hudba a verše se krásně prolínají, a když tvořím, tak hudbu poslouchám, potřebuji ji, tak jako básně, které mě inspirují. Odbíhám si z reálného života k malování, do vlastního světa," pokračuje a nebojí se přiznat:
„Žiju malováním, svoji tvorbou, která mne naplňuje. Jsem šťastná."


VÝSTAVNÍ EXPLOZE
Letošní rok je pro ni doslova nabitý. Po Praze ji čeká výstava v muzeu v nedalekém městě Českého ráje, v Železnici, a to už 17. září. „Bude to moje pátá letošní prezentace a na sklonku roku představím svoji tvorbu opět na Moravě."

V Železnici Pavlína nechá nahlédnout návštěvníky do průřezu toho nejlepšího za poslední roky.