Otrokář si hověl na její střeše a bubeník uvnitř udával otrokům rytmus. Zkrátka, festival Malá inventura Jičín 2013 začal. Jedná se o první ročník a jeho cílem je představit současnou scénickou tvorbu a alternativní divadlo v Jičíně. Akce pořádá občanské sdružení Lodžie ve spolupráci s Institutem Světelného Designu a občanským sdružení Nová síť. Festival je součástí celorepublikové akce Ozvěny Malé inventury.

Co je na programu?
Festival začíná dnes v 19 hodin ve Valdštejnské lodžii představením Valentýn. Jedná se o one-woman-show, jejímž podtitulem je „kontroverzní zpověď malého chlapce o hledání vlastní identity". O hodinu později následuje slavnostní zahájení akce.

Další část přijde v sobotu. Návštěvníci se od 20 hodin mohou těšit na představení Koupelny, part 1: Mýdlo a na Polaris. Drama o mýdle podle slov pořadatelů „vychází z řady výtvarně – divadelních performancí v koupelnách soukromých bytů v Čechách a ve Francii, které vznikly v letech 2009-2011".

Představení Polaris zase vypráví o hledání přátelství a identity. Bylo nominováno na cenu Total Theater Award v rámci Fringe Festival v Edinburghu. Od 22 hodin následuje festivalový večírek.