Připraven bude parkur pro děti a poníky, poté klasický parkurový závod do výšky 80 cm. Hlavní událostí dne je závod Jičínské derby, ve kterém jezdci překonávají trať sestavenou z parkurových a terénních překážek. Letos je připraveno několik novinek: trať pro derby byla navržena belgickým stavitelem parkurů, byly zakoupeny nové atraktivnější skoky a překážky, je postavena tribuna pro rozhodčí a sezení pro diváky.

Hudba a zábava

Hořice – Restaurace Koruna a Kamil Kašparovský vás zvou na koncert Michal David Revival – česko – slovenská diskotéka. Dnes
1. října ve 20 hodin.

Běchary – Klub důchodců při Obecním úřadě Běchary pořádá kulturně společenskou akci pod názvem Léčení hudbou. Dnes 1. října vám od 14 do 17 hodin v kulturním domě zahraje Duo Suchánek a Typlt,
harmoniky Chroustov.

Podůlší – Pro všechny příznivce folkové muziky představujeme v pátek 7.října od 20 hodin kapelu Trijo v Podůlší v Hospůdce na Jívě. Styl „Čechomor".
Vstupenky jsou v prodeji již nyní v hospůdce – předprodej 70 Kč/osoba nebo
na místě v den konání 80 Kč/osoba.

Zahájení výstavy fotografií

Libošovice – Dnes 1. října v 16 hodin se koná v Libošovicích v Knihovně Antonína Bocha za přítomnosti fotografa Jiřího Demla vernisáž výstavy jeho zajímavých fotografií. Skvělý pozorovatel vidí a fotí věci, kterých si většina lidí všimne, až když je vidí vyfotografované.
Náměty jsou různorodé – hory, město, architektura, sochy, zajímavá zákoutí, detaily a kontrasty. Rád experimentuje s protisvětlem a se stíny, libuje si v kontrastech optických i významových. Mluveným slovem program obohatí herec a recitátor Josef Kettner, hudbou Hana a Štěpán Folprechtovi.
Výstava v Galerii Na návsi je přístupná do konce října. www.knihovnalibosovice.webk.cz

Divadelní Erbenův Miletín

Miletín – Dvacátý první Divadelní Erbenův Miletín bude zahájen dnes 1. října. Tradiční nesoutěžní přehlídku amatérských venkovských divadelních souborů uvede dnes 1. října Libošovický ochotnický spolek LOS představením Babička v trenkách aneb Aprílová komedie. Představení začíná v 19.30 hodin v sále Sousedského domu.

Přednášky

Jičín – Nejznámější český sexuolog Radim Uzel bude na své přednášce hovořit o tom, Jak se změnila lidská sexualita v posledních desetiletích. Akce se koná v úterý 4. října od 18 h. v Porotním sále zámku. Vstupenky jsou již k dispozici v prodejně Dárky a květiny na Valdštejnově náměstí čp. 90 nebo on-line na e-mailu terezie.schlikova@seznam.cz. Cena vstupného je 280 Kč. Pro podrobnější informace můžete volat na tel. 777 009 999.

Jičín – Centrum přírodních věd – Hvězdárna Jičín pořádá cestopisnou přednášku B. Michálka Výpravy za netopýřími obry i trpaslíky spojenou s autorskou výstavou tohoto fotografa, zoologa, ekologa a aktivního ochránce přírody… A dále se pokusíme určit netopýry létající nad hvězdárnou pomocí speciálního detektoru. A jak jsme poznali pana Michálka na minulé přednášce, možná si nějakého netopýra přiveze s sebou. Přijďte se o tom přesvědčit v úterý 4. října v 18 hodin do hvězdárny.
Vstupné 50/20 Kč.

Výlet

Turnovsko – Do Bozkovských dolomitových jeskyní a Klenotnice muzea Českého ráje v Turnově vás zve 27. skupina Českého červeného kříže Jičín. Pojedeme 12. října v 8.30 hodin od jičínského kina. Cena zájezdu je pro členy 100 Kč, pro ostatní 130 Kč. Objednávky do 5. 10. přijímá p. Zumrová na telefonu 732 918 284.

Drakiáda

Miletín – Sbor dobrovolných hasičů a Mladí hasiči Miletín pořádají v sobotu 1. října drakiádu. Začíná ve 13.30 hodin na kopci Bičišťák. Na majitele nejlepších draků čekají malé dárky. Občerstvení zajištěno.

Cross tour

Střevač – SDH Střevač vás zve na Cross pyro tour Střevač (dobrodružné soutěžní putování lesem). Sobota 1. října, zahájení 9 h. na hřišti.
Přihlášky a bližší info tel.: 721 364 331, 777 567 858.

Curling

Jičín – Přijďte si zahrát curling pro veřejnost v sobotu 1. října na zimní stadión v Jičíně. Zdarma si můžete vyzkoušet tento olympijský sport. S sebou pouze jeden pár čistých bot. Curling.Jicin.cz Pro sezónu 2016/2017 se tréninky dospělých konají od 7. 10. každý pátek 16:15 – 17:30 h. a (nepravidelně) jednou za 14 dní ve středu večer na zimním stadionu v Jičíně.
Tréninky dětí 15:15 – 16:15.

Sochaři

Hořice – Galerie plastik si vás dovoluje upozornit na projekt skupiny mladých sochařů s názvem Setkání na atolu. V prvním říjnovém týdnu budou umělci na přilehlém prostranství i přímo v prostorách Galerie plastik vytvářet společnou sochu. Plenérová forma vzniku skulptury v areálu Sochařského parku U Svatého Gotharda nabízí hořické veřejnosti možnost osobně zažít proces vzniku výtvarného díla. Přiblíží tvůrčí postupy a přemýšlení mladé generace sochařů. Socha bude představena příští sobotu od 15 hodin v Galerii plastik.

Seminář Kvantová svoboda

Jičín – Celodenní seminář o využití kvantové vlny v běžném životě. Kvantová vlna je označení pro metodu, jejíž pomocí se vkládá záměr do kvantového pole osoby, zvířete, věci či situace. Tímto způsobem lze „opravit" fyzické, psychické či zdravotní problémy nebo naprogramovat částice vody tak, aby měla léčivé účinky. Jde zde především o pochopení principu, jakým se chovají samotné částice hmoty, když na ně působí naše vědomí přes kvantové pole, pomocí kvantové vlny," říká Jiří Lexa. Na semináři dostanete praktický návod, jak přijmout úspěch jako součást svého života a zároveň se naučíte techniky, jak se zbavit stavů úzkosti, strachů, depresí a jiných psychických strašáků, které nám blokují práci s myšlenkou. Také si ukážeme, jak může každý pomocí tohoto návyku vědomě řídit svůj vlastní život nebo jak snadno lze pomocí kvantové vlny léčit tělo i duši a měnit své životy dle vlastních představ. Seminář se uskuteční v sobotu 8. října od 9 do 18 h. v lázních Hilarion, Boženy Němcové 133. Přihlášky a dotazy na: terezie.schlikova@seznam.cz.