Prodej vstupenek proběhne až v den konání plesu od 19 hodin v Pohostinství U Patřínů. Cena slosovatelných vstupenek je 100 Kč. Jste srdečně zváni!

Nová Paka – V pátek 10. února 20 hodin jste zváni na koncert Romana Dragouna na půdu restaurace Novopacké sklepy. Vstupenky na všechny koncerty v předprodeji.
Vstupné 180 korun, rezervace na telefonech 493 722 972 nebo 608 555 091.
Roman Dragoun je hudebník, klávesista, zpěvák a skladatel. Hrál, či stále hraje v rockových skupinách Progres 2, Futurum, Stromboli a T4. Od začátku 90. let 20. století působí jako studiový hráč, spolupracoval s nejrůznějšími hudebníky jako jsou například Bára Basiková, Michal Pavlíček, Raven, Marakana, Pavla Kapitánová, Leona Machálková či Lucie Bílá. V roce 1995 vydal své první sólové album Stín mý krve. V letech 1997 a 1998 hrál a zpíval v roli Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar. Na přelomu 20. a 21. století vydal druhé sólové album Slunci blíž (2000) a působil v muzikálu Apokalypsa.
V roce 2002 spoluzaložil rockovou superskupinu T4 (Stanislav Kubeš – Vladimír Guma Kulhánek – Roman Dragoun – Martin Kopřiva), která dosud koncertuje. Roku 2005 byla obnovena kapela Futurum, s níž Roman Dragoun také hraje při příležitostných vystoupeních. Začal hostovat i na koncertech Progres 2, jejichž plnohodnotným členem se opět stal v roce 2007.
V současnosti kromě těchto aktivit Roman Dragoun vystupuje i sólově či se svojí doprovodnou skupinou His Angels, občas hraje i s kapelou svého syna David Dragoun Band. V roce 2009 vydal své třetí sólové album Otlučená srdce, na kterém hostovalo mnoho dalších rockových i jazzových hudebníků. V roce 2012 byl posluchači Radia Beat vybrán do Beatové síně slávy v kategorii „Osobnost", do které byl uveden 17. května 2012.

Železnice – V železnické sokolovně se chystá na sobotu 11. února od 20 hodin hasičský bál. Akci pořádá SDH Železnice, hraje skupina Servis Vokap.
Markvartice – Tradiční Markvartův Masopusť vypukne v sobotu 11. února v 11 hodin masopustními hody a bude pokračovat muzikálkem Carne-vale maso pusť aneb Markvart mezi lidožrouty. Hraje se od 16 a 20 hod. Vše se odehraje v Hostinci u Markvarta.

Slatiny – Sbory dobrovolných hasičů Milíčeves a Slatiny zvou na hasičský ples, který se koná v sobotu 11. února od 20 hodin v Kulturním domě ve Slatinách. K tanci a poslechu hraje Fanda a jeho banda. Bohatá tombola. Vstupné 80 Kč.

Libošovice – Již tuto sobotu čeká příznivce regionální vlastivědy a historie vzácné setkání. V 16 hodin bude v Knihovně Antonína Bocha v Libošovicích slavnostně uvedena nedávno vydaná kniha Opomíjená místa Českého ráje. Sběratel pohlednic, milovník Karla Jaromíra Erbena, znalec historie Českého ráje, pečlivý a skromný badatel, autor řady krásných knih Karel Čermák představí tuto novinku společně se svým dvorním nakladatelem Leošem Erbenem, majitelem vydavatelství Gentiana v Jilemnici. V knize nalezneme podrobně popsaná méně známá místa a události na Jičínsku, Sobotecku, Mnichovohradišťsku, v okolí Trosek a Hrubé Skály, na Turnovsku, Maloskalsku a Železnobrodsku, zastoupené je i Semilsko, Lomnicko a Novopacko. Jde o inspirativní publikaci, která vybízí k výletům a bližšímu poznávání našeho krásného koutu Čech. Veřejnost je srdečně zvána k setkání s autorem, jehož znalosti jsou vskutku obdivuhodné.

Milovice u Hořic – Obec pořádá v sobotu 11. února maškarní zábavu od 20 hodin, koná se v kulturním domě, hraje Béčoband, nejlepší masky obdrží ceny.

Jičín – V neděli 12. února se koná od 15 hodin dětský karneval v Kapičce. Zábavné odpoledne pro celou rodinu – hudba, tanec, hry, soutěže. (Máte-li tip na drobné ceny do tomboly, kontaktujte nás, prosím. Děkujeme!)

Jičín – Ve středu 15. února od 18 hodin se v Knihovně Václava Čtvrtka koná autorské čtení s Vladivojnou La Chia Vladibajky – zábavné bajky pro dospělé. Vstupné 50 Kč.

Nová Paka – Koncert pořádaný ZUŠ Nová Paka se uskuteční 15. února od 19 hodin v Hotelu Centrál v Nové Pace. Nese název Venezuelské písně, které představí Marta Töpferová & Ernesto Chuecos. Bližší informace též na www.zusnovapaka.cz

Jinolice / Podůlší – SDH Jinolice pořádá dětský karneval v sobotu 18. února od 14 hodin v hospodě Na Jívě v Podůlší. Zajištěna je živá hudba i bohatá tombola.

Hořice – Strozzi, spolek přátel hořického zámku srdečně zve v sobotu 18. února všechny hořické sousedy i přespolní přátele na první hořický zámecký masopust. A na co se můžete těšit? Masopustní veselice začne v 10 hodin, kdy od zámku vyjde průvod masek a projde centrem města. Poté se vrátí na zámek, kde přibližně o půl dvanácté začne u zámecké tvrze program a zábava, vepřové hody (oblíbené pochoutky si můžete nakoupit i s sebou domů), trocha muziky, kejklů a spousta legrace. Budete si také moci vyzkoušet staročeský masopustní zvyk zabíjení kohouta, nechat hádat budoucnost, smlouvat se židem atd. Vlastní masky vítány! Odložte ostych a přijďte se pobavit na první zámecký masopust! Předpokládaný konec akce je v 15 hodin.

Jičín – Výbor Sokola srdečně všechny zve na 15. Sokolské šibřinky, které se uskuteční v sobotu 25. února v Masarykově divadle. Začátek v 19.30 hodin, vstupné 150 Kč, masky sleva 80 Kč.

Železnice – V sobotu 4. března jste zváni na sokolské šibřinky, které pořádá TJ Sokol Železnice, z.s., oddíly fotbalu a stolního tenisu. Hraje Styl.

Vrbice – Sbor dobrovolných hasičů Vrbice pořádá dětský karneval v sobotu 4. března od 13 hodin v sále Obecního domu ve Vrbici. K tanci a poslechu hraje DJ Žanet. Pro děti jsou připraveny soutěže a balíček sladkostí, vstupné je dobrovolné. Večer pak od 20 hodin opět v režii dobrovolných hasičů se zde koná maškarní bál od 20 hodin. K tanci a poslechu hraje skupina Formace. Občerstvení zajištěno, masky mají vstup zdarma.