Jičín – Prostory Porotního sálu zámku protnou zvuky flétny dnešní středu 17. prosince. Adventní koncert žáků jičínské ZUŠ pod vedením J. Kracík začíná v 17.30 hodin.

Jičín – Pěvecký sbor Smetana vás potěší v tento sváteční čas nejen vánočními skladbami. Přijďte 17. prosince v 18 hodin do kostela sv. Jakuba Většího v Jičíně. Hostem večera bude zpěvák Michal Malátný a dětský sbor Smetánek. Pod vedením sbormistra Vítězslava Čapka a za hudebního doprovodu klavíristy Pavla Krčmárika. vstupné 130 Kč, děti zdarma, rezervace vstupenek na tel.: 737 328 723.
www.smetana-jicin.cz

Jičín/ Sedličky – Ve středu 17. prosince se koná ve Valdštejnské lodžii od 20 hodin vánoční koncert. Vystoupí Irena a Vojtěch Havlovi – manželské hudební duo na pomezí alternativní, etnické, vážné a meditativní hudby ve vánočním koncertu s netradičním pojetím známých i méně známých koled.

Jičín – K-klub středisko volného času vás zve na pořad Ježíšku, panáčku. Předvánoční posezení pro děti, rodiče a přátelé se uskuteční ve středu 17. prosince od 15.30 hodin. Vystoupí členové kroužků a přátel Káčka. Můžete se zúčastnit městské hry pro jednotlivce i týmy, vítěz získá volnou vstupenku na vánoční koncert pěveckého sboru Smetana a jeho sólisty Michala Malátného ze skupiny Chinaski. Vstupné dobrovolné, vzorek vámi upečeného vánočního cukroví nebo hrneček, který doma nepoužíváte a můžete ho postrádat.

Nová Paka – Ve středu 17. prosince se chystá od 17 hodin v aule gymnázia vánoční akademie spojená s vánoční trhy.
Vstupné dobrovolné.

Sobotka – Žáci ZUŠ z pobočky v Sobotce vám předvedou co se naučili ve čtvrtek 18. prosince od 16.30 hodin.
Adventní koncert se koná v sále spořitelny.

Lužany – Vánoční koncert se chystá v kostele sv. Máří Magdaleny v Lužanech na čtvrtek 18. prosince od 18 hodin. Vystoupí žáci ZŠ a MŠ Lužany. Hudební doprovod Pavel Krčmárik, vstupné dobrovolné.

Jičín – Vánoční koncert – splněná přání Jitky Zelenkové se chystá na pátek 19. prosince od 19 hodin ve velkém sále Masarykova divadla.

Lázně Bělohrad – Městské kulturní středisko Lázně Bělohrad pořádá vánoční vystoupení dětského pěveckého sboru Zvonky z Mnichova Hradiště. Vystoupení se uskuteční v kostele Všech svatých v pátek 19. prosince od 17 h.

Mlázovice- V sobotu 20. prosince se uskuteční vánoční koncert v kostele Nejsvětější Trojice. Začátek v 16 hodin.

Nová Paka – Zveme vás v sobotu 20. prosince na koncert mladé houslové virtuózky Ludmily Pavlové, která na adventním koncertu za klavírního doprovodu Stanislava Gallina uvede známé skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Sergeje Rachmaninova. Začátek v 19.30 ve velkém sále MKS.

Sobotka – V sobotu 20. prosince se uskuteční od 14 hodin adventní koncert v místním kostele. Zahraje houslové duo Jitka a Ondřej Koláční.

Bukvice – V neděli 21. prosince zazní v kapli sv. Jana Nepomuckého akustických folk. Svoje umění předvede skupina LEV – H – ART od 17 hodin.

Chodovice – Varhanní koncert se koná 21. prosince od 17 hodin v kostele sv. Bartoloměje. Na čtvrtém adventním koncertu zazní malá díla velkých mistrů – J. S. Bacha, B. M. Černohorského, W. A. Mozarta a dalších. Účinkují: Jitka Přibylová – zpěv, Petr Strejc – housle, Martin Strejc – varhany. U vstupu do kostela bude k prodeji CD České varhany Martina Strejce. Tento titul přináší i koncert pro varhany a orchestr F. X. Brixiho, jehož líbivé melodie vnášejí slavnostní atmosféru nejenom do vánočních dnů. Přijďte se zaposlouchat do krásných tónů a strávit tak příjemně poslední adventní neděli.

Jičín – Organum Canmtate a Římskokatolická farnost Jičín ve spolupráci s městem Jičínem vás zvou na adventní koncert, který se koná v neděli 21.prosince v kostele sv. Ignáce v Jičíně. Začátek je v 16 hodin. Vystoupí Schola od sv. Jakuba, která představí své první CD Hlas z Betléma. Cédéčko obsahuje adventní a vánoční písně, které oznamují radostnou zvěst o narození Ježíše. CD bude na koncertě též k zakoupení. Vystoupí děti z MŠ J.Š.Kubína s pásmem Cestička k Betlému. Dobrovolné vstupné bude použito na opravu varhan v kostele sv. Jakuba v Jičíně.

Sobčice – Vánoční koncert se chystá na úterý 23. prosince od 17 hodin v kostele sv. Prokopa.

Brada – přijměte naše pozvání na tradiční vánoční koncert v kostele sv. Bartoloměje Na Bradech, který se koná v úterý 23.prosince v 18 hodin. Těšit se na vás budou flétnistky Zuzka Brunnerová, Jana Konopásková, Jana a Gábina Maškovy, Eva Šulcová, houslistka Eliška Janďourková, violoncellista Adam Šulc, zpěváci Aneta Krausová a Radek Žemlička. Jako host zahraje na varhany Radek Rejšek, pedagog, hudební redaktor Českého rozhlasu v Praze a varhaník pražské Lorety.

Nemyčeves – Spolek rodáků a přátel obce Nemyčeves si vás dovolují pozvat na vánoční koncert. Koná se ve čtvrtek 25. prosince od 16 hodin v kostele sv. Petra a Pavla. Zpěv: Jakub Kazda. Vstupné dobrovolné.

Lukavec u Hořic – Flétnový soubor Pifferaios a mužský sbor Toni dei signori pod uměleckým vedením Ivany Václavů vás zvou na koncert adventní a vánoční hudby, kde zaznějí písně z CD a na zemi upokojeni. Pátek 26. prosince od 17 hodin, sál restaurace Lucerna.

Hořice – V neděli 28. prosince se uskuteční vánoční koncert v kostele Narození P. Marie, začátek je v 18 hodin. V programu zazní nejen vánoční koledy, ale i skladby E.Morriconeho, F.Sinatry, R.Rovlanda, K.Svobody, J.Lennona, P.Ulrycha, sk.Abba aj. Vystoupí: Miroslav Vobořil – klávesy, aranže, hudební nastudování, produkce, František Vích – bas kytara, Pavel Jenčovský – zpěv, Lukáš Černý – zobcová flétna, Karel Křížek – akustická kytar, Adéla Chudobová, Lucie Krylová, Eliška Sedláčková, Denisa a Kateřina Vobořilovy – sbor. Ozvučení a nasvícení scény: Studio MV, Daniel Vraný, Jan Marel. Všechny koncerty jsou charitativní, vstupné je dobrovolné. Výtěžek ze vstupného bude věnován Vanesce, která trpí nemocí motýlích křídel. www.nemocmotylichkridel.cz