Akce se odehraje na rozlehlých loukách a v sadech přilehlých k historickému 
statku.

„Slavnosti chybí atributy festivalů, kterých je naštěstí během léta v Čechách mnoho. Kozí mejdan nemá předem stanovený program, je bez stánkařů, dealerů, ochranek a plotů. Koná se za každého počasí, vstupné je dobrovolné a ceny lidové," informoval pořadatel akce Stanislav Penc a dodal, že na místě je zajištěna vegetariánská kuchyně, moučníky, pekařské výrobky, WC, sprchy, pivo, víno, limo, zmrzlina. Kdo bude chtít na loukách přespat, je možno si postavit stan mezi stromy v sadu. „ Děti, psi a další rodinní miláčci jsou samozřejmě vítáni," uvedl Stanislav Penc.

Součástí setkání je nepřetržitá hudební produkce různých stylů, žánrů a provedení na dvou pódiích (ve stodole a na louce). Je-li někdo muzikant, divadelník, básník či literát, může přijet a předvést něco ze svého umění.

„Kozí mejdan je otevřen začínajícím umělcům i těm, co vystupují sporadicky. Nemalý podíl dění na pódiích mají hudební improvizace, kde se můžou samostatní muzikanti připojit. K tomu zde návštěvníci narazí i na autorská čtení, divadla, promítání filmů, malování, dětské hry, přednášky, koupání či procházky po okolí," řekl pořadatel a dodal: „Prostě, jak psal k prvnímu ročníku hudebník a bohém Milan Hlavsa: „Přeju vám všem, aby se vše povedlo a aby lidé byli rádi, že se můžou potkat bez tlaků „šoubyznisu" a vzpomenout si, jaké to je být normální a dělat něco z radosti. Mějte se rádi."

K článku je připojena fotogalerie z loňského ročníku této akce.