Běchary – V rámci akce Léčení hudbou pozvali pořadatelé na sobotu 29. srpna duo Kantiléna – manžele Fajtovi.
Zahrají a zazpívají vám v kulturním domě v době od 14 do 18 hodin.

Sobčice – Kulturní komise zve na posvícenskou zábavu. Přijďte zakončit prázdniny v sobotu 29. srpna od 15 hodin sousedským posezením k Obecnímu úřadu v Sobčicích. V případě nepříznivého počasí se akce koná v sále obecního hostince. K tanci i poslechu pro všechny generace hraje od 17 hodin Fanda a jeho banda. Občerstvení zajištěno.

Jičín – Poslední hudební vystoupení v rámci Prodlouženého víkendu – umění v ulicích se chystá na sobotu 29. srpna v průchodu Valdické brány. Od cca 10, 10.30 a od 19.30 hodin vystoupí Řehečské kvarteto s jarmareční hudbou.

Lázně Bělohrad – Městské kulturní středisko vás zve na nedělní koncert v Bažantnici, kde od 15 hodin zahraje Krakonoška.

Jičín – Kytarová kapela z K-klubu Brnkačka potěší návštěvníky zámeckého parku v neděli 30. srpna od 17 hodin. Akce se koná v rámci Jičínského léta, vstup zdarma.

Libuň – IX. ročník lidového jarmarku v areálu fary v Libuni (naproti kostelu) se chystá na pátek 28. a sobotu 29. srpna. Dnes od 19 h. je připraveno posezení se šermíři, po setmění ohňová show. Na sobotu pak lidový jarmark, od 9 hodin soutěž družstev ve vaření, v 11 a ve 13 hodin historický flétnový kvintet Paduana Hispanica. Ve 14 hodin začne komponované představení z období gotiky v podání skupin historického šermu pod vedením SHŠ Rytíři turnovského meče. 9 – 18 h. otevřena Kavánova galerie. Středověké občerstvení: Taverna u ruky.
Celodenní vstupné 50 Kč.

Šárovcova Lhota – Obec Šárovcova Lhota a Martin Pour zvou rodiče, prarodiče, tety, strýčky a hlavně všechny děti v sobotu 29. srpna od 15 hodin do cihelny v Šárovcově Lhotě. Do cihelny se totiž v tento den od 15 do 18 hodin nastěhují pohádkové bytosti a strašidla! Zábava pro dospělé a hlavně děti je připravena na celé odpoledne i večer. Chybět nebude promítání pohádek, různé hry, skákací hrad i trampolína. Posezení večer při živé hudbě (Schelinger revival) a občerstvení zajištěno – maso na ohni a jiné dobroty.
Děti zdarma, vstupné pouze pro dospělé 40 Kč.

Robousy – Závody na kolečkových bruslích se chystají na sobotu 29. srpna. Centrum dění se nachází na spodním hřišti pod hospodou. Silnice bude uzavřena na 24 hodin. Závodníci musí mít chrániče a helmu jinak nebudou vpuštěni na trať! Zápis startujících se plánuje mezi 9.30 a 10.30 hodin, soutěžit se bude od 11 do 16 hodin. Mezi 13. a 17.30 hodinou vás pobaví Dj Zdeněk Vranovský. Připraveny budou soutěže pro děti o pěkné ceny, skákací hrady, malování dětem na obličej, dětská diskotéka.
Vyhlášení výsledků se návštěvníci dočkají mezi 16.30 a 17. hodinou, poté následuje volný program.
Od 18.30 hodin to rozbalí kapela revival Schelinger a ve 20.30 zahraje hlavní kapela Seven.
After Party s Dj Zdeňkem Vranovským začíná před půlnocí a skončí až v ranních hodinách. www.brusliada.cz

Valdice – Sbor dobrovolných hasičů a obecní úřad vás zvou na Hasičské slavnosti a rozloučení s prázdninami, které se konají příležitosti 120. výročí založení místního dobrovolného hasičského sboru. Uskuteční se v sobotu 29. srpna. Úderem 13. hodiny začne vyhrávat dechová hudba u mateřské školky a začne se zde řadit průvod, který vyjde ve 14 hodin obcí k hasičské zbrojnici, kde budou zahájeny oslavy. Na programu budou v 15.30 hodin ukázky z činnosti hasičů a vězeňské služby, v 18.00 ukázky rádiem řízených modelů MK Česílko. Příznivci taneční zábavy si přijdou na své po 19. hodině, kdy je potěší živá hudba Levou rukou band. Po celé odpoledne hraje hasičská dechová hudba ze Skutče.

Bukvice – Slavnostní otevření bývalého Škaloudova statku se koná v sobotu 29. srpna. 14.00 zahájení, 14.15 slavnostní přestřižení pásky, prohlídka budovy po rekonstrukci, 14.30 hudební vystoupení Lucie Doušové, 15.00 Křest sborníku O Bukvici a Křelině, 15.30 možná přijde i kouzelník, vystoupí kouzelník Radek, soutěže pro děti, kouzlo, diskotéka, 17.30 K tanci a poslechu hraje K-Band.

Lužany – Poslední víkend v srpnu již tradičně patří jednomu z nejznámějších a nejnavštěvovanějších motosrazů v ČR. Spousta kvalitní hudby na velkém pódium s profesionálním vybavením, ještě více soutěží, kvalitní pivo, koktejl bar s přijatelnými cenami, sobotní vyjížďka, atd. Setkání všech příznivců jedné stopy a rocku se uskuteční v pátek a v sobotu. Délka trasy spanilé jízdy je 37 km a odjíždí se v sobotu ve 12 hodin.

Přijďte si vyzkoušet záchranu života

Jičín – Oblastní nemocnice Jičín a.s. již počtvrté pořádá v rámci Světového dne první pomoci ukázkové dopoledne, kde se veřejnost může seznámit s informacemi, jak člověku s náhlými zdravotními komplikacemi včasným zásahem pomoci, případně i zachránit život. Letos se akce koná v sobotu 5. září od 8 do 12 hodin, a to ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému a městem Jičín. Záchranáře najdete na Žižkově náměstí .

Nová školka na Větrově zve k návštěvě

Jičín – Veřejnost má jedinečnou možnost prohlédnout si novou budovu mateřské školy na Větrově, a to v pondělí v době od 16 do 18 hodin.