Festival odstartoval již ve středu vystoupením World Jazz Tria Zdeňka Kánského, dva hlavní večery následovaly v pátek a sobotu. New Old Timers Jazz Band, který zahajoval první večer, patří k veteránům hrajícím tradiční neworleánský jazz. Mladá kapela Ostrich Quartet dorazila do Hořic z Ostravy.

Hudebními recenzenty zdůrazňovanou dynamiku jejich vystoupení ocenilo i hořické publikum. Emil Viklický, přední český jazzový pianista a hudební skladatel, vystoupil na festivalu se svým triem. Následovalo vystoupení dámského vokálního tria Prime Time Voice, doprovázeného třemi skvělými instrumentalisty. Závěr večera patřil další hvězdě nejen českého jazzového nebe Jiřímu Stivínovi a jeho Co Jazz Quartetu. After party byla tradičně v restauraci Staré časy, a to s výbornou bluesovou skupinou Michael Fridrik Trio, která přijela z rakouského Linze.

Stejná skupina zahajovala sobotní večer, hrála také v přestávkách mezi jednotlivým vystoupeními. První dáma českého jazzu jak je právem titulovaná Jan Koubková zahájila sobotní program svým koncertem a poté celým večerem provázela. Koubková se do Hořic pravidelně vrací, vystupovala tu již na jeho prvním ročníku. Zpěvačka, která se v minulosti proslavila především sketováním, představila skladby ze své nové desky A tak si jdu…, a nejednoho diváka jistě překvapila. Žánrově pestrý soubor jejich písniček se vymyká jednoznačnému zaškatulkování. Překvapivý byl i důraz na texty, jejichž autorkou je až na výjimky sama interpretka.

Nadšeného přijetí se dostalo rovněž mladé polské baskytaristce. Kinga Glyk je dívka, vyrůstající mezi nejlepšími polskými a světovými jazzmany, což je jistě znát. Její otec Irek Glyk, bubeník tria, vystoupil jako člen skupiny SBB v Hořicích v roce 2011. Kinga hraje brilantně, s nástrojem naprosto srostlá, prostě „jako by dýchala", jak také zaznělo z publika.

Takřka renesanční člověk, jak charakterizovala Jana Spáleného moderátorka večera, vystoupil na festivalu se svou převážně bluesovou kapelou ASPM, založenou roku 1984.

Festival završil mladý originální orchestr On Line Session z Hradce Králové.
Publikum odcházelo spokojeno, v hledišti byli vedle diváckých veteránů, pamatujících první ročníky, další generace posluchačů, a tak je téměř jisté, že tradice byla pevně zakotvena a můžeme se těšit na další ročník. Zazněly však i připomínky. Některým chybělo zútulnění prostoru napnutou plachtou snižující strop sálu, na vystoupení kapel o přestávkách v přísálí se názory různí.     Jindra Váchová