Mladý festival letos představí opravdu unikátní program, neboť všechny kapely, které zde vystoupí, jsou sdružené pod hlavičkou respektovaného slovenského hudebního vydavatelství Slnko Records, jež se na hudbu mimo hlavní proud zaměřuje.

Festivalový program nabídne hned pět slovenských skupin, které pokrývají skutečně pestré hudební spektrum. Návštěvníci uslyší skupinu Longital, dvojici hudebníků s kytarou a basou, která neustále posouvá zvukové hranice. Dále vystoupí skupina Tu v dome, hrající v nezvyklém akustickém nástrojovém obsazení (vokály, kytara, banjo, housle, violoncello, bicí) hudbu lhostejnou k příslušnosti k jakémukoliv žánru. Košičtí Kolowrat bývají charakterizováni jako „mluvčí městské poetiky" či „kytaroví melancholici".

Walter Schnitzelsson je mladé „power trio" (kytara-basa-bicí) a zároveň první a jediný interpret Slnko Records, který zpívá výlučně v angličtině. Jsou autentičtí, uvěřitelní a za cizí jazyk se neskrývají, ale vyjadřují jím obsah a sami sebe. Festival svým vystoupením zakončí Zlokot. V jejich hudbě lze slyšet elektroniku s kytarami, hip-hop křížený s indierockem a punkem a dokonce i disco!

Brány areálu letního kina se otevírají v 15 hodin, ale deště se návštěvníci bát nemusejí – v případě výrazně nepříznivého počasí se akce uskuteční v prostorách Kulturního centra na Střelnici v Markově ulici. Vstupenky stojí v předprodeji 290 Kč, na místě pak budou k dostání za 340 Kč.

Více informací na www.kcturnov.cz.