„Mně se stalo jednou, že mi někdo vzal věnec z hrobu. A to bylo zhruba před čtyřmi lety, od té doby si nevzpomínám, že by mi někdo něco sebral. Je ale pravda, že věneček už nedávám," podělila se o své zkušenosti jedna z pozůstalých. Ani paní Helena nemá pocit, že by se jí na hřbitově ztrácela výzdoba. „Mám tady jedenáct hrobů a nemyslím si, že se tu krade. Výzdobu si vyrábím doma sama,, což podle mě zloděje neláká," zamýšlí se.

Špatné zkušenosti má ale bohužel paní Veronika, které se věci ztrácí. „Už se mi to stalo několikrát, hlavně tedy o vánocích. Ale neřekla bych, že to někdo bere proto, aby si to dal na na hrob svého blízkého, spíš to jsou vandalové, místní, kteří si například dají pár panáků a pak se tím baví. Nemají vůbec žádnou úctu," zlobí se a dodává, že z tohoto důvodu nekupuje žádnou drahou výzdobu.

Její slova částečně potvrzuje i pan Milan. Ten si ale také myslí, že situace je mnohem lepší něž před lety. „Co bylo cenné, už odsud ukradli, ale že by někdo bral květiny nebo věnce z hrobů, s tím jsem se naštěstí nesetkal. Je ale pravda, že mi nic drahého nekupujeme," říká.