O kvalitách vykonané práce svědčí fakt, že časopis BOOM byl hned při své premiéře velmi pozitivně hodnocen. Více podrobností v následující reportáží:

BOOM je jednička!

V redakci Pardubického deníku bylo 15. května po osmé hodině ranní nebývale rušno. Přes 30 zástupců redakcí školních časopisů se zde sešlo na vyhlášení výsledků soutěže Školní časopis roku pro Královéhradecký a Pardubický kraj. Milými slovy náš přivítal šéfredaktor Tomáš Dvořák s dalšími porotci; ti společnými silami pročetli a ohodnotili veškeré přihlášené časopisy a nyní nám s radostí oznámili výsledky. Opravdu skvěle se umístil právě náš školní časopis BOOM, který ve své kategorii (2. stupeň ZŠ a střední školy) obsadil první místo a postupuje i do republikového finále, které se bude konat na podzim.

Po ceremoniálu jsme se rozdělili na dvě skupiny a postupně jsme navštívili dvě zajímavá místa. Nejprve základnu pardubického Českého rozhlasu, kde jsme měli možnost zjistit, jak vše funguje teoreticky i jak vypadá praxe. Následně jsme se opět vrátili do redakce deníku, kde jsme byli seznámeni s tím, jak vznikají noviny a co vše je potřeba připravit pro každé číslo.

Celé dopoledne v Pardubicích bylo velice přínosné a věřím, že zde nabyté znalosti posunou náš časopis zase o úroveň výše.    Tereza Kráčmarová, 2.G

Nezbývá, než popřát redaktorům časopisu BOOM hodně sil a výdrže do jejich další práce. A protože většina našich novinářů zatím patří mezi věkově mladší, těšíme se do budoucna na další, zajisté stále lepší ročníky tohoto studentského časopisu.    Stanislav Bendl