Muzikál s chytlavými songy Michala Davida a texty Lou Fanánka Hagena líčí příběh ze školního prostředí. Děj (scénář Jana Hlaváče) je opravdu jednoduchý a přímočarý. Skupina kvintánských holek se ve škole kromě boje s neuvěřitelnou satoriií, ředitelkou Kadavou (Jana Knapová), zabývá především vztahy s opačným pohlavím. Zajímá je hlavně Šimon (Ondra Lelek), idol většiny dívek ze školy. Hlavní zápletku však přinese příchod nové spolužačky Nikoly (Eva Matějovská), jež obdrží nálepku děsné šprtky, a jejího bratra, Filipa (Michal Kříž), z nějž se vyklube pořádný uličník a hybatel děje. Nikola je navíc dívka pohledná, čímž vzbudí Šimonův zájem a antipatii spolužaček.

Vedle ředitelky se do děje na straně učitelů zapletou jednak pozitivním způsobem sympatický zeměpisář a exrocker Vojtěch (Michal Chrtek), jednak spíše negativně zmatený hudebkář Chramosta (Jan Kypr). Průběžně též dochází ke konfrontaci dvou odlišných pubertálních světů světa holek (Tereza- Anička Koreňová, Vendy Aneta Kučerová, Angee Eliška Bretšnajdrová, Míša Alena Matějovská) a světa kluků (Dejv Richard Králíček, Tommy Martin Kříž). Vše probíhá pod laskavým nadhledem postavy z jiného světa kostlivce a věčného repetenta Karpíška (Tereza Neumannová). Kvetoucí mladá láska je doprovázena žárlivostí a závistí, ale také tolerancí a pochopením. Finálová scéna školní akademie kulminuje dokonce společným anarchistickým povstáním proti nesnesitelné ředitelce.

Důležitou roli při přípravě muzikálu sehrála osobnost studentky 2. ročníku pedagogické školy, začínající zpěvačky Evy Matějovské. Inspirována dřívějším vlastním účinkováním v pražské inscenaci Andílků (režisér Filip Renč), stala se nyní jako režisérka a choreografka neutuchajícím motorem přípravy muzikálu a dokázala své vlastní zaujetí přenést i na ostatní. Pro veliký ohlas a zájem bude tento svěží a dynamický muzikál s opravdovým drajvem uveden v neděli 26. března od 16 hodin, následně 27. a 28. března od 18 hodin.

(sb)