Hokejové mužstvo z Nové Paky má za sebou další utkání v Lomnické hokejové lize.

HC Čeští Letci – Sokol Těpeře 2:3 (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Před třítýdenní hrací pauzou se Letci proti loňskému finalistovi sešli v tak malém počtu, že se dalo počítat s gólovým přídělem. Těpeře navíc nastoupily proti Letcům s tím nejlepším, co mají. Přesto se toto zdravé jádro týmu semklo natolik, že nebýt druholigového Hrice, mohlo mužstvo s Těpeřemi brát tříbodový zisk za vítězství. Výkon, který tito obětaví hráči předvedli, byl obdivuhodný, a proto nejenže drželi se soupeřem krok, přežili dvakrát dvojnásobnou početní nevýhodu dvou hráčů v poli, ale dovedli zápas až do prodloužení. Tam byli šikovnější těpeřští střelci.

Ve čtvrté minutě první třetiny zachytil rozehrávku Rudolfa Pluhaře Zdeněk Václavec, nabruslil si k mantinelu, protáhl se mezi Pluhařem a Bartošem do mezikruží, odkud překvapil Davida Němce v bráně Těpeř střelou nad lapačku – 1:0. Letci měli následně dvojnásobnou přesilovou hru při vyloučení Příkazského za vražení a Bosáka za podražení. Zužitkovat ji ale nedokázali, naopak v polovině první třetiny museli sami čelit dvojnásobné přesilové hře soupeře. Na trestnou lavici po sobě putovali Jelínek s Fišarem za podražení. Dvojnásobná početní výhoda se následně ještě protáhla, když rozhodčí znovu vylučovali z řad Letců a poslali pykat Semeckého za podražení.

Tentokrát už svatyně Lukáše Effemberka neobstála. Tomáš Příkazský nahrával z levého křídla na pravou stranu na rozjetého Tibora Hrice a ten přesnou střelou švihem srovnal na 1:1.

Další branky padly až v závěrečném dějství. Letci šli opět do vedení a to ve třetí minutě, kdy Lukáš Semecký posílal puk od modré na červenou rozjetému Lukášovi Karbanovi. Ten přejel útočné pásmo a střelou z dálky přes dva obránce překvapil Davida Němce – 2:1. Letci se z vedení neradovali dlouho. Uplynulo pouhých 31 vteřin a Tibor Hric střelou z úhlu vymetl pravý růžek Effemberkovy brány – 2:2. Těpeře svého soupeře tlačily, ale vynikající Lukáš Effemberk v bráně Letců dělal zázraky. Horké chvíle přišly v poslední minutě, kdy 56 vteřin před sirénou odešel na trestnou lavici Lukáš Semecký za vražení. Letci však obstáli a zápas postupně dospěl do samostatných nájezdů.

Jako první se rozjel proti Lukášovi Effemberkovi Martin Holoska. Před Effemberkem naznačil střelu a pak zasunul puk k levé tyči. První nájezd Letců jel Jakub Sehnoutek, který zvolil střelu, ale David Němec puk betonem vyrazil. Další nájezd obstaral kapitán Těpeř Petr Bosák a po kličce do bekhendu proměnil. Letci v dalším nájezdu měli povinnost nájezd proměnit. Petr Fejfar rovněž zvolil střelu, ale David Němec byl pozorný, a tak se ze zisku dvou bodů radovaly Těpeře.

Fakta: Branky: Václavec, Karban – Hric 2, Holoska. HC Čeští Letci: Effemberk – Jelínek, Fejfar, Sedláček, Karban, Fišar, Kohút, Semecký, Václavec, Zajíc, Sehnoutek.

(pč)