Zdá se ale, že trenérské dvojici Mikolášek, Matějka vychází práce s mladými.

SK Jičín – Slovan Broumov 7:0 (1:0). S tradičním soupeřem vyšel domácím začátek. Už v 7. minutě se dostal do střelecké pozice Tomáš Bucek a mazácky zavěsil. V dalších minutách byl Jičín lepší, hosté spoléhali na brejky. Ve 20. minutě měl výbornou střeleckou pozici Petr Horáček, brankář hostů Bohuška vyrazil na roh. Do konce prvního poločasu diváci další gólové šance na obou stranách neviděli.

Začátek druhého dějství vyzněl znovu pro Jičín. Ve 48. minutě zasunul krásnou střelou Petr Horáček a bylo to 2:0. Trenér hostů Lukáš Lorenc v nejbližších minutách vyměnil dva hráče a zvolil útočnou hru svého týmu ve stylu buď a nebo. Jak se později ukázalo, to byla voda na mlýn domácím. Získali více prostoru v útočné fázi a postupem času si vytvářeli gólové příležitosti. Fotbalovou parádu viděla sto dvacítka diváků v 72. minutě. Nejmladší na hřišti Tomáš Haken trefil trestný kop z hranice šestnáctky jako zkušený kanonýr, zvýšil do horního rohu na 3:0 a po dlouhé době byl slyšet potlesk domácího publika. Pro tyhle momenty se chodí na fotbal. Ale to nebylo všechno. Soupeř na kolenou a domácí při chuti. V 75. minutě. dopravil Petr Škopán sice kostrbatě, ale přece balón do sítě soupeře a bylo to rázem 4:0. Pak přišly velké chvíle střídajícího Kocourka – 82. minuta 5:0, 84. minuta 6:0. Šikovné branky po sedmi minutách na hřišti.

To už byli diváci v eufórii a soupeř na ručník. Nebylo to ale všechno. Tečku za utkáním udělal další mladík Pavel Hošek. V 88. minutě upravil na konečných 7:0. To nikdo nečekal. Vítězství ale naprosto zasloužené, i když pro hosty příliš kruté, po bojovném, ale hlavně oduševnělém fotbalovém výkonu.
Je příjemné být po šesti kolech bez porážky. To už asi není náhoda, ale soutěž se přece jenom teprve rozbíhá. Mladíci pod taktovkou trenérské dvojice Mikolášek a Matějka zatím nezklamali. Ať vám to kluci vydrží! Už v neděli dopoledne je čeká těžká prověrka na hřišti věhlasné Olympie Hradec Králové.
Fakta z utkání, další výsledky a tabulka na str. 21. ⋌(vej)