Jeho týmu se v úvodu sezony daří. Posila Sobotky Tomáš Fišar, který do kádru účastníka 1. A třídy přišel v letním období z Nové Paky, k tomu přispívá kvalitními výkony. Devětadvacetiletý záložník si však dobře uvědomuje, že jeho mužstvo musí pro celkový úspěch dále poctivě pracovat.

Sobotce začátek soutěže vyšel. Čím si to vysvětlujete?
Vyvarovali jsme se chyb z přípravy, po kterých jsme zbytečně inkasovali. Musíme ale dál poctivě pracovat, protože první úspěšná kola sezonu neudělají.

Jak se v novém působišti cítíte?
Myslím si, že jsem do týmu zapadl. Máme zde dobrou partu a kvalitní podmínky na trénink.

Co říkáte na své dosavadní výkony?
Nedokážu je objektivně zhodnotit, od toho jsou tu jiní. Fotbal je kolektivní sport, takže je potřeba hrát pro týmový úspěch. Určitě je stále co zlepšovat a vím, kde mám ještě rezervy.

V prvních kolech tým porazil silné týmy 1. A třídy. Co vám zápasy ukázaly?
Už v pohárovém utkání jsme se utkali s týmem z krajského přeboru (Lázně Bělohrad) a ukázali jsme si, že můžeme konkurovat i týmům z vyšší soutěže. Pokud bychom proměnili své šance a vyvarovali se zbytečných chyb, mohli jsme daný tým ještě víc potrápit. Jinak očekávám, že každé utkání bude vyrovnané a budou rozhodovat drobnosti a momentální forma daného týmu.
Důležité je, aby se našemu mužstvu vyhýbala zranění a mohli jsme hrát v optimální sestavě.

Oproti minulé sezoně jste zamířil do vyšší soutěže. Je znát rozdíl?
Během své fotbalové kariéry jsem si vyzkoušel všechny úrovně od okresní soutěže po divizi, takže jsem tušil, co mě čeká. V porovnání s 1. B třídou jsou hráči zkušenější a hra celkově o trochu rychlejší.

Koho osobně favorizujete na přední příčky 1. A třídy?
Určitě mužstva, která jsme již potkali – Kunčice, Broumov. Také Nový HK, Kratonohy B budou určitě kvalitně doplněné z divizního A týmu. Jsou odehraná pouze úvodní kola, takže až čas ukáže, jak na tom dané týmy budou.

Jaký je v Sobotce tým?
Je zde mix starších hráčů, střední generace a nyní doplněn několika domácími šikovnými dorostenci.