Nejenže řadu let hrál závodně volejbal, ale stal se i rozhodčím, tuto funkci vykonává již dlouhých jednačtyřicet let. Volejbal je jeho největší životní koníček.

Co říkáte na vaše vítězství a čím si to vysvětlujete?
Tip ligu hraji již od samých počátků vzniku. Soutěžím i v té hokejové v zimním období. Myslím si, že mám dost dobrý přehled o fotbalových týmech a dělám i spolupořadatele při utkáních v Nové Pace. Dokonce si vedu statistiky Tip ligy, vím, kolik jsem kdy získal bodů a podobně. Nyní už mám svůj sešit popsaný, musím si založit nový (usměje se).

Pocházíte z Brda. Tým Nové Paky suverénně postoupil do 1. B třídy. Kam by se podle vás mohli Novopačtí v 1. B třídě dostat?
Nová Paka má velice mladé mužstvo a v každém zápase k dispozici dostatek náhradníků. Podle mého názoru by měla v budoucnu vykopat alespoň 1. A třídu.

Jak moc sledujete fotbalové výsledky, ať už na amatérské nebo profesionální úrovni?
Odebírám Jičínský deník a navíc si výsledky zjišťuji už v neděli večer a vím, jak jsem byl v daném kole úspěšný. Díky vnukovi sleduji výsledky i na internetu.

Jaké sporty jste ve svém životě provozoval?
Až do šedesáti let jsem hrál volejbal, byť jen okresní přebor. Ke konci kariéry pak smíšený. Potom jsem musel skončit, neboť mi bylo diagnostikováno astma a už bych to neudýchal. Jinak jsem plánoval ještě dva, tři roky hrát. Zdravotní stav už ale zkrátka není tak dobrý.

Co říkáte na výkony české reprezentace na Euru 2016?
Tým měl smůlu, stalo se. Na další velký turnaj musíme opět čekat, měli jsme zkrátka silnou skupinu. Jinak sleduji všechny zápasy.

Koho na evropském šampionátu favorizujete na titul?
Určitě Německo a myslím, že daleko dojdou i Chorvaté. Černým koněm turnaje bude Belgie. Španělsku moc nevěřím, poslední zápas ve skupině byl z jejich strany bídný.