Při dovršení 55 let byl oceněn předseda STK Pavel Kozák, dostal čestné uznání České unie sportu a malou pozornost od fotbalového svazu.

Nejprve byly ukončeny soutěže sezony 2016/17 – ocenění chybělo rezervě L. Bělohradu. Nejlepším střelcem přeboru mužů byl Dominik Rolf (Stará Paka), ve III. třídě mužů pak nejvícekrát skoroval Dominik Ouhrabka (Češov). Vyhlašovali se i brankáři s největším počtem vychytaných nul: v přeboru to byl Petr Šuk (Železnice), v soutěži pak Jiří Najman (Dětenice). Nejslušnější týmy (tady se hodnotí především počet vyloučených a udělené žluté karty) mají na Podhradí (přebor i rezerva ve III. třídě), mezi dorostenci pak mladíci z Chomutic.

Pak už Pavel Kozák seznámil se složením soutěží v následující sezoně. Z I. B třídy se do okresu vrací tým Valdic, naopak postup vybojovaly týmy dva – Nemyčeves a Železnice. Startovat tedy bude 12 týmů, v prvním kole se 19. srpna utkají dvojice : Dětenice-Žlunice, Milíčeves-Podhradí, Hořice B-Stará Paka, Železnice B-Lužany, Libáň-L.Bělohrad B a Valdice-Kopidlno. Jak je tedy zřejmé, do této soutěže postoupily Dětenice a Železnice B.

Ve III. třídě mužů bude hrát týmů 11, spadly sem z přeboru Chomutice. Úvodní kolo se bude hrát rovněž 19. srpna a proti sobě nastoupí: Podhradí B-Nová Paka B, Kopidlno B-Chomutice, Robousy-Žeretice, Jičíněves-Sobotka B a Češov-Miletín, volno bude mít tým Libuně.

Připraven je také přebor dorostu, společný pro týmy okresů Jičín a Semily. 2. září proti sobě nastoupí Železnice s Chomuticemi, dále Jičíněves-Jilemnice, Valdice-Studenec a volný los má Košťálov. Hraje tedy sedm účastníků.

A ještě žáci: Dvanáct startujících zahájí 3. září a na úvod se střetnou v Košťálově (Košťálov, Milíčeves a Valdice), v Železnici (Železnice, Kopidlno, Nová Ves n. Pop. A), v Nové Vsi (Nová Ves n. Pop. B, Robousy, Libáň) a Přepeře, které nastupují v Semilech přivítají kromě svého týmu ještě Chomutice a Sobotku.

Hrát se bude ještě soutěž starších a mladších přípravek, ta ale bude kompletně připravena až po prázdninách.