Je dlouholetou stálicí v brance Jičína, s nímž si jednu sezonu zahrál i divizní soutěž. Jeden z nejlepších gólmanů krajského přeboru MICHAL PUŠ předvedl ve víkendovém duelu na hřišti Chlumce nad Cidlinou výborný výkon. „Měli jsme v utkání dost šancí na to, abychom skórovali. Ale bohužel jsme vždy trefili čaroděje Puše," vyjádřil se k jičínskému brankáři Petr Průcha, trenér Chlumce. Jičín nakonec jeho tým porazil jasně 3:0.

„Když před sebou vidíte nadšení a bojovnost, jde chytání o polovinu lépe," říká brankář, který si dal díky venkovnímu vítězství pozdní dárek k jubilejním třicátým narozeninám.

Jak byste zápas v Chlumci popsal?
Utkání bylo po herní stránce vyrovnané. Oba týmy si vytvořily dostatek šancí na skórování, avšak moji spoluhráči si v koncovce počínali zkušeněji. Do zápasu jsme dali více srdíčka, a proto jsme zaslouženě zvítězili.

Mužstvo jste několikrát podržel a předvedl výborný výkon. Byl jste se sebou spokojený?
Jsem především spokojený s nasazením a výkonem celého týmu. Když vidíte před sebou nadšení a patřičnou bojovnost, jde vám potom chytání o polovinu lépe.

Michal Puš.Zdroj: DENÍK/ArchivKterý zákrok byl pro vás nejtěžší?
Na konci prvního poločasu. To kopal soupeř trestný kop z hranice vápna, víceméně jsem riskl stranu a míč vyrazil. Kdyby šel balon na druhou stranu, byl bych za šaška.

Jak zatím hodnotíte výkony a výsledky Jičína v jarní části?
Výkony jsou zatím nevyrovnané, některé zápasy se nám vyloženě nepovedly. Je potřeba zapracovat především na psychice hráčů, protože ne všechny zápasy byly z naší strany odmakané na sto procent.

Tým ztrácí na čelo tabulky tři body. Změnily se nějak cíle po odehraných jarních kolech?
Cíle jsou pořád stejné. Vyhrát každý zápas a být v tabulce co možná nejvýše. Nemyslím si, že by někdo ze současných týmů krajského přeboru měl výkonnostní úroveň na divizi, proto ani my se takovým směrem neubíráme. Naším cílem je skončit na pomyslných stupních vítězů.