První a zásadní změna nastala na místě trenéra. Skončila úspěšná trenérská dvojice Matějka a Mikolášek, kterou nahradil trenér Viktor Kubíček.

Vedoucím mužstva se stal Jiří Klaban. Výrazné změny zaznamenal i hráčský kádr. Odešli Martin Kubíček a Ondřej Zugar (Valdice), Tomáš Haken (Nový Bydžov) a Pavel Kraus (Vrchlabí). Na půlroční hostování přišel Radek Havlík (Libáň) a Viktor Vavřinec (Stará Paka), který ale po pár zápasech skončil. Pro dlouhodobá zranění chyběli také Jakub Veg, Lukáš Haken a Marek Kocourek, zranění pronásledovala i Matěje Mészárose, Tomáše Bucka, Petra Mikoláška, Michaela Vacka, Michala Voldána a Petra Horáčka. Proto se také v hráčském kádru vystřídalo 24 hráčů. Pro trenéra nezáviděníhodná situace. I to přispělo k horšímu umístění, než bylo v Jičíně v minulosti zvykem. Zisk 26 bodů (o 6 bodů méně než vloni) stačí v tabulce na pátou příčku. Skóre 24:20 ve srovnání s ostatními celky jasně ukazuje, že největším problémem po celý podzim bylo střílení branek.

Počtem vstřelených branek je Jičín až na desátém místě. Průměr 1,6 branky na zápas není žádná sláva. Pokud bychom odečetli osm branek, které vstřelil Jičín v jednom zápase s Úpicí, byla by bilance ještě smutnější. Naopak počtem obdržených branek se Jičín řadí Jičín třetí místo. V této souvislosti je nutné vyzdvihnout především výkony brankáře Michala Puše, který nejen, že vychytal čtyřikrát čisté konto, ale přispěl svými výkony k několika bodovým ziskům. I jeho zásluhou SK Jičín prohrál pouze ve třech utkáních. Největším zklamáním byly na podzim domácí zápasy. Ze sedmi utkání pouze dvě výhry v normální hrací době (Kratonohy 3:1 a Úpice 8:2). Nejsmutnější byly dvě domácí ostudné porážky 0:3 (Slavia HK a Rychnov n. K.).

Novinkou letošního ročníku byly pokutové kopy po nerozhodném výsledku v základní hrací době. Shodou okolností jich Jičín zahrával nejvíce ze všech týmů. Celkem 7! Čtyřikrát byli jičínští úspěšní a připsali si tak do tabulky čtyři body navíc. Penaltový rozstřel vyhráli v Červeném Kostelci a Lázních Bělohradu, doma pak s Novým Bydžovem a Dobruškou. Nejlepším střelcem podzimu se stal Michael Vacek s osmi brankami (i díky pěti brankám do sítě Úpice). Následují dvougóloví Tomáš Veg, Ulvr, Horáček, Řeháček, Voldán a Mészáros. Jednu branku přidali Drusan, Havlík a Gaubmann. Všechny zápasy a tím plný počet minut odehráli dva hráči, zadáci Jakub Ulvr a Jan Drusan. O pouhých patnáct minut méně odchytal Michal Puš. Vyloučení byla pouze dvě (Jan Krykorka a Jaroslav Řeháček. Žlutých karet obdrželo mužstvo celkem 37 (nejvíce Drusan a Ulvr – 6).

Tradiční bolest jičínského fotbalu je počet diváků na domácích utkáních. Průměrem 103 diváků je SK Jičín na 12. místě.V Jičíně se jednoduše řečeno na fotbal nechodí. Závěrem je třeba poděkovat všem, kteří se na chodu klubu podíleli. Výboru pod vedením MUDr. Petra Krykorky, trenérům, hráčům, sponzorům a nejvěrnějším fanouškům.⋌ (vej)