Po penaltové výhře v téměř ztraceném zápase minulý týden v Červeném Kostelci Jičínští potřebovali opět bodovat.

SK Jičín – FC Slavia Hradec Králové 0:3 (0:0). Za krásného počasí se jako první snažil ohrozit branku hostí Vacek, ale jeho střela byla zblokována. Hosté hrozili hlavně po chybách domácích ve středu hřiště. Po jedné takové ve 20 min. vyrazil Puš nebezpečnou střelu nad branku. Ve 29. min. zahrávali Jičínští trestný kop, po němž se hosté dostali do brejku, který opět zlikvidoval reflexivním zákrokem Puš!

Ve 36. min. domácí brankář opět vyrazil střelu k hostujícímu útočníkovi a jeho dorážku do prázdné branky zblokoval Drusan. Do konce poločasu měli hosté ještě několik šancí.

Do druhého poločasu chtěli domácí hru zpřesnit a vstřelit branku. Hned ve 46. min. unikl Havlík, ale nečekaně sám upadl. V 54. min. zahrávali hosté trestný kop, Puš střelu vyrazil, ale na dorážku osamoceného Šolce již neměl nárok – 0:1! Na domácích kopačkách chyběl klid, soupeř dobře kombinoval, hrál tvrdě a rychle.

Další trest přišel v 77. min., kdy Puš nedosáhl na centr z leva a osamocený střídající Kašpar zvýšil pohodlně na 0:2! V těchto chvílích hosté na hřišti dominovali, domácím se nic nedařilo. Výsledkem byl špatně zahraný offsajd systém, po němž hosté v 83. min s přehledem zvýšili na 0:3! Toto utkání bylo zatím nejhorší, které Jičín v tomto ročníku krajského přeboru odehrál a tabulkou se propadl do spodních pater tabulky.

Projevila se zde nedobrá tréninková docházka, chybí fyzická kondice, problém dělá práce s míčem. Nebýt spolehlivého Puše v brance, porážka mohla být ještě vyšší.

Fakta: Rozhodčí – Petr Buchta, ŽK 4:3, ČK 0:0. Diváci: 120. SK Jičín: Puš – Drusan, Řeháček, Ulvr, Bucek – T. Veg, Hejtmánek, Voldán , Miler, – Vacek , Havlík (54. M. Mészáros).

Viktor Kubíček, trenér Jičína: „Hodnocení dnešního utkání je celkem jednoduché. Prakticky jsme nevystřelili na branku, soupeř nás předčil ve všech fotbalových činnostech a zaslouženě nám uštědřil druhou domácí porážku 0:3. Dnešní výkon by nestačil ani na 1. B třídu a hráči by se měli zamyslet nad svým přístupem k fotbalu!"   (kla)